NY TENDENS

Flere drømmen om at blive viet i naturens fantastiske rammer

Hos Karrebæksmindefjord mærker vi en stigende grad af brudepar som ønsker at flytte vielsen fra det hellige rum eller mere beskedne rum på rådhuset ud med naturen som rammen for det endelig “ja” til hinanden.

Naturens kraft føles kan overmægtig og på samme måde skrøbelighed. Den er vild, barsk og ødelæggende, men også mild, omfavnende og helbredende. I Karrebæksminde og på Enø er der rig natur, men vandet omkring har en særlig kraft ved Karrebækfjord eller ved Smålandshavet. 

Hvilke naturomgivelser der lige passer til jeres bryllup, er lige så forskellig som der er brudepar. Et specielt sted

Alle som har været modige nok til at holde et udendørsarrangement ved, at det kræver en smule is i maven, da vi alle kan nikke genkende til, at det danske lunefulde sommervejr.  Det siges, at hvis det regner på din bryllupsdag, så bringer det lykke – jo vist, det er sikkert udtalt af én som ikke skulle vies i kjole og hvidt udendørs. 

Tendensen viser tydeligt, at flere og flere ikke lader sig skræmme af lidt regn. Paraplyen omfavnes i visse tilfælde som en kærkommen gæst og kan faktisk blive en æstetisk del som i bedste pinterest stil.

Apropos stil, så kan det jo gøres overdådigt og simpelt –  afhængig af jeres præferencer, sådan kræver én dag et specielt sted – måske I har et særligt sted og som er “jeres”, måske er det barndomshaven, nabogården, under den store hængepil i parken eller noget helt andet. 

"Something old - Something new"

Vi oplever at mange brudepar ønsker et dejligt, traditionelt bryllup med alt hvad det indebærer – men der bliver også skabt sine egne rammer og traditioner for dagen. Det handler om at individualiseringen, og vi som mennesker os ikke så traditionsbundne, som vi tidligere har været. Det må gerne være unikt og specielt – med mange af de gamle traditioner som kærligt udgangspunkt.

Hvad kræver det at praktiske ting blive viet i naturen?

Tilladelse
Det er altid en god idé at tjekke om det er muligt det sted som I ønsker – både offentligt, men selvfølgelig også privat.

Siddepladser til dine gæster
Dine gæster skal selvfølgelig have et sted at sidde under ceremonien – og da de er de først til at ankomme, så kræver lidt planlægning men mulighederne er mange.
Stole, klapstole, bænke, tæpper, puder, halmballer, skamler m.m.

Musikken
Musikken kan virkelig sætte stemning. I kan ganske enkelt klares med en playliste af jeres yndlingssange og en højtaler eller gøre brug af en dygtig sanger til livemusik, måske en pianist eller violinist m.m. Måske kan I også bruge lyden af bølger, vind og fuglefløjt (det virker nok bedst i en Disney-film)

Udsmykning
For at cementere hvor vielsen finder sted, er der ofte brug for at skabe en ramme. Den ramme kan selvfølgelig være naturen selv, men kan også være en blomster bue, blomsteropsatser, lyskæder, stof m.m. Hvis vejrguder har bestemt lidt dryp eller blæst på dagen, så er paraplyer og tæppe ikke så tosset en idé.

Hvem står for ceremonien?
Hvis den lokale præst skal stå for vielsen, så skal stedet godkendes af præsten, der er sin vis skal have en særlig tilknytning til brudeparret. Regler for borgerlig vielses afhænger fra kommune til kommune. Her i Næstved Kommune kan få en bemyndiget person til at vie på lørdage mellem kl. 10.00 til 12.00.

Vær opmærksom på at efterlade stedet præcis som da I kom.